tuinontwerp

Afgelopen jaar hebben wij een aanvraag gekregen voor een groot project. Hiervoor hebben we een digitaal 3D plan gemaakt met een verlichtingsplan. We laten je graag meekijken bij dit project, dat we op het moment ook daadwerkelijk aan het aanleggen zijn.

Tuinontwerp

3D plan

Met een 3D plan is het voor de opdrachtgever direct visueel zichtbaar hoe de tuin eruit komt te zien. Onderstaande afbeeldingen zijn dus geen foto’s van het eindresultaat, maar 3D beelden van het ontwerp. Uiteraard is het de bedoeling dat over een aantal maanden de tuin er daadwerkelijk zo bij ligt. We houden je op de hoogte 🙂

Verlichtingsplan

Naast de begroeiing en bestrating hebben we ook de verlichting meegenomen in het ontwerp. Daar komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Uiteraard wordt er een keuze gemaakt tussen hard en zacht (diffuus) licht, warm en koud licht. Maar wat ook zeker van belang is, is de lichtrichting en de hoeveelheid licht die uit de lichtbron komt. En het effect dat het licht heeft om de objecten in de naaste omgeving.

Het resultaat van de keuzes die we gemaakt hebben laten we opnieuw zien in het 3D plan.

ACE, creëert een strijklicht over de oprit. De lichtbron is verstelbaar waardoor een strakke of een waaierig lichtbundel gemaakt kan worden.
SWAY & MINI SCOPE. Combinatie van licht naar beneden en omhoog. Hierdoor krijgt de beplanting ’s avonds een andere dimensie.
BIG SCOPE, verlichten vanuit de borders de Acer rubrum.
PUCK. Verwerkt in de brug. Geeft indicatie verlichting.
De natuurlijke beplanting verlichten met een combinatie tussen de SWAY & SWAY LOW. Dit armatuur valt nauwelijks op tussen dit soort beplanting waardoor het effect ’s avonds magisch is. Door de flexibele stok beweegt deze ook zacht mee met de wind net als de beplanting.
MINI SCOPE DUO. Geplaatst langs het vlonderpad, 1 bundel richten naar de beplanting en de andere bundel richting de vlonder. De MINI SCOPE DUO is verstelbaar waardoor deze kan ‘meegroeien’ met de beplanting het hele jaar door.
FLUX, verwerkt in de grindstrook langs het huis. Accentueert de gevel.
ACE DOWN. Verlichten de zijkant van het bijgebouw. ACE UP-DOWN bij de openslaande deuren waardoor de nok ook verlicht wordt. FLUX verwerkt in de bestrating die de houten balken verlicht.