Waalstraat – Sliedrecht

Gezinssamenstelling: 2 jonge kinderen

Tuinafmetingen: 7,5 m x 11 m

Wensen

Natuurlijke uitstraling met veel groen. Belangrijk dat de kinderen de natuur ervaren.
Achter in de tuin staat een Ulmus Hollandica (Hollandse Iep). Deze moet blijven in verband met het aanzicht van een andere woning. Ook het bestaande tuinhuis moet blijven.

Ontwerp en aanleg

In het gesprek, waarin we altijd op zoek gaan naar de gedachte achter de wensen, werd duidelijk dat het ‘thuis voelen’ heel belangrijk is voor de familie, vooral ook in de natuur. En waarom is het belangrijk dat de kinderen de natuur ervaren? De heer des huizes is docent van beroep. De tuin is vanuit dat perspectief een leerelement voor de kinderen.

Om het natuurlijke gevoel in zowel zomer als winter te behouden, hebben we gekozen voor groenblijvende planten. De erfafscheiding was al begroeid met de Hedera Hiderica. Dat hebben we zo gelaten, vanwege het groene effect. In deze tuin is dus bewust geen seizoensbeleving toegepast.Rondom de (ingegraven) trampoline hebben we boomschors als bodembedekker gebruikt voor het natuurlijke effect.We hebben grassen geplant, die wuiven in de wind om beweging te creëeren.

In de tuin is een fruitboom geplaatst. De Malus Domestica (appelboom). Voor de kinderen is er een zandbak gerealiseerd in de borders die in de loop van de jaren ingericht kan worden als moestuin.

Het aangebrachte hoogteverschil, zorgt ervoor dat het oppervlak breekt en de de tuin groter lijkt.

De kleur van de bestrating hebben we zo gekozen dat deze past bij de gevel. Bij de grenzen van de bestrating hebben we de tegels in een organische vorm gezaagd met de Stihl bandenzaag. De traptreden en borderafscheidingen hebben een robuuste uitstraling. We hebben voor Black Stones granito black gekozen. De vorm is niet te strak en de kanten lijken gebroken te zijn.

Het tuinhuis hebben we gerenoveerd. Er is een nieuw dak op geplaatst met nieuw beschot en shingles.

Reactie klant: