Voor we een ontwerp maken zijn we natuurlijk allereerst afhankelijk van jouw aanvraag. Zodra deze bij ons binnen is maken wij een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Hierbij kijken we naar de huidige staat van jouw tuin en luisteren we naar je wensen.

Persoonlijk

Deze wensen komen ergens vandaan. Je hebt bijvoorbeeld ideeën op Pinterest gezocht of de tuin van vrienden spreekt je erg aan. Om iets met deze wensen te doen en de tuin toch persoonlijk te maken, gaat het kennismakingsgesprek niet alleen over de invulling van de tuin. Wij zijn nieuwsgierig waarom je bepaalde wensen hebt. Daarom stellen we vragen als: In welke plaatsen ben je geweest en wat sprak je daar aan? Wat doe je in je vrije tijd? Hoeveel tijd breng je door in je tuin? Wat zijn je interesses? Ook je interieur en bijvoorbeeld de foto’s die je aan de muur hebt hangen, zijn waardevolle informatie voor ons. Hierdoor kunnen we de optimale beleving van jouw droomtuin realiseren.

Bij het maken van het ontwerp wordt gelet op de plaats van deuren en de entrée, de looproutes en de zichtlijnen. Ook kijken we naar de omgeving van jouw tuin en manieren om deze daarop aan te laten sluiten.

Tuinindeling

Vervolgens wordt er een vlekkenplan gemaakt. Dit is een globale indeling van de tuin. De gezinssamenstelling speelt een belangrijke rol in de invulling van de tuin. Er wordt nagedacht over welke beplanting en welke bestrating gekozen kan worden. Harmonie is hierin belangrijk en natuurlijk het budget.

Seizoensbeleving vinden we een belangrijk element. Ook in de winter kan jouw tuin gezellig zijn! Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld wintergroene planten. Of je kiest juist voor het zicht van rijp of sneeuw op de achtergebleven sprieten van de planten die hun blad verliezen.

Uiteindelijk ontvang je een offerte waarin je een goede omschrijving en concrete stappen terug kunt vinden, zodat jij als opdrachtgever duidelijk weet waar je aan toe bent.

Pakketten

Voor een tuinontwerp bieden wij drie pakketten aan. Het staat je vrij om zelf met deze ontwerpen aan de slag te gaan of dit uit te besteden.

Bij het basispakket komt William aan huis. De wensen worden besproken en er wordt een globale meting van de tuin gedaan. Aan het einde van het gesprek (à 2,5 uur) liggen er twee schetsen op tafel en wordt er direct afgerekend.

Tuinontwerp Plus en Compleet

Bij het pakket Tuinontwerp Plus doen we er nog een stapje bovenop en denken we in een vervolgsessie mee over de materiaalkeuze, verlichting, de soorten beplanting. We maken een stappenplan en eventueel een tijdsschema.

Bij Tuinontwerp Compleet ontzorgen we je in alles rondom het ontwerp. Het vlekkenplan wordt uitgewerkt in een schets en uiteindelijk een digitaal ontwerp met bouwmaten. Materiaalkeuze, beplanting, verlichting, al dan niet aanwezige leidingen, alles wordt meegenomen. Er wordt een stappenplan en tijdsschema gemaakt. Additioneel is een 3D tekening toe te voegen.

Voorbeeld

Voorbeeld 3D tekening

3D plan tuinontwerp

Bij een 3D plan van het ontwerp is het voor jou als opdrachtgever gelijk duidelijk hoe je tuin eruit komt te zien. Waar komt de verlichting en welk effect geeft dit op de begroeiing en andere objecten in de tuin. Nieuwsgierig hoe dit eruit ziet? Bekijk dit project.

Het maken van een 3D plan is alleen mogelijk bij het pakket Tuinontwerp Compleet.